Groenontwikkeling

Jouw initiatief

Groenontwikkeling

Parc Zaarderheiken biedt mogelijkheden voor particulieren en bedrijven om te investeren in natuur. ‘Duurzaamheid’ is het sleutelwoord voor nu en de toekomst. Door toekomstbestendige maatregelen, zoals het compenseren van CO2 en de reductie van stikstof houden we de natuur in balans en dragen we bij aan een gezondere omgeving.

Green Footprint

Parc Zaarderheiken verduurzaamt nog een stap verder, uitgaand van verschil makende duurzaamheidsprincipes. We realiseren een plukboomgaard, produceren groenten op eigen land en halen honing direct uit de bijenkast. Zo dragen we bij aan een duurzame, groene omgeving.

 

Samen bereiken we het beste resultaat

De groene omgeving van Parc Zaarderheiken is belangrijk voor ons. Het draagt bij aan een goed klimaat en een betere toekomst. Jij kunt daaraan bijdragen!

Doe mee

Op Parc Zaarderheiken innoveren we op duurzame wijze. Zowel op grote als op kleine schaal kan men in groenontwikkelingen participeren:

  • Grote bouwprojecten of organisaties kunnen aanhaken bij duurzame initiatieven of deze laten ontstaan;
  • Op kleine schaal bieden we de mogelijkheid een duurzaam project te adopteren, bijvoorbeeld voor scholen of individuen.

Plant een boom, plaats een kerkuilenkast, zie jouw bijenhotel groeien, geniet in de vlindertuin of eet fruit uit onze eigen boomgaard. Jouw proeftuin voor het voedsel van morgen! Bij de foto’s zijn impressies van de Mierbeek met zijn oorsprong Broekbos en meanderende Mierbeek van eind augustus 2023.

Meer weten? Neem contact met ons op.